Monday, January 10, 2022

Hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats

Hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats



En bra beskrivande uppsats har en stark öppning. Särskilt efter uppsats beskrivande bli distraherad från ibland. Beskrivande och figurativt språk är ett måste om du vill teckna en tydlig bild inför dina läsare. Omöjligt, hur fantastiskt som helst i en dröm, men allvarligt. Ibland krävs det bara ett stycke för att berätta en historia, medan andra gånger tar det böcker.





Beskrivande essä om en plats



I den här artikeln undersöker vi den beskrivande uppsatsen och presenterar en steg-för-steg-skrivguide. Håll dig kvar för att få användbara skrivtips mot slutet! Kolla också in EssayPro - tjänst för att skriva kurser om du behöver privat handledning eller ytterligare hjälp. Definitionen av en beskrivande uppsats är en typ av komposition eller papper som beskriver ett föremål, person, process eller händelse. Beskrivande skrift tilltalar vanligtvis de fem sinnena: smak, känsel, lukt, hörsel och syn. Att alltid tilltala sinnena är nyckeln till att skriva en bra beskrivande uppsats. När du skriver en beskrivande uppsats kommer ditt mål att vara att måla upp en heltäckande bild för läsaren genom att vädja till de fem sinnena.


Sist men inte minst bör ditt arbete ha ett syfte. Det kan vara allt från en läxa du lärt dig av en upplevelse, till en berättelse om hur ett föremål påverkade ditt liv. När du skriver den här typen av papper bör du känna till skillnaden mellan en beskrivning och en beskrivande uppsats. En beskrivning kan bara vara ett enkelt stycke, eller flera utan specifik struktur, samtidigt har en beskrivande uppsats fem eller fler stycken och en tydlig och komplett struktur. En beskrivande uppsats skrivs vanligtvis sammanhängande, har ett bra examensarbete i slutet av inledningen, tre stycken i texten och en avslutning. En beskrivning har dock inte nödvändigtvis en struktur. Dess huvudsakliga syfte är att bara beskriva ett objekt, eller något annat, utan att ha några extra akademiska lager.


Här måste du beskriva en upplevelse med hjälp av dina känslor och svar. Detta arbete kan väcka empati hos läsare. Det kan också vara vagt och oorganiserat. Om du vill skriva en bra personlig uppsats, bör du försöka fokusera endast på de aspekter som bäst uttrycker din upplevelse. Dra inte undan för ett levande, suggestivt språk i den här typen av uppdrag. Denna typ av beskrivande skrift liknar en argumenterande uppsats. Ditt huvudsakliga mål bör vara att kommunicera en uppsättning nyckelpunkter eller beskriva något i detalj – enligt hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats tydlig struktur.


Istället för att fokusera på din egen upplevelse måste du använda specifika kategorier av information för att ge ett så fullständigt porträtt som möjligt av det du beskriver. Detta tillvägagångssätt kan också vara engagerande, särskilt när läsaren är mer nyfiken på ämnet för tidningen än skribentens svar på det. Försök ändå att inte göra det tråkigt med ett för formellt språk. Låt en av våra skribenter göra det åt dig, allt du behöver göra är att skicka oss dina papperskrav och vänta på att din originaluppsats ska skrivas. Välj en person som du känner väl – att göra det ger dig mycket att skriva om. Välj bland familjemedlemmar, vänner, lärare osv, hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats. Du kan till och med skriva om en kändis som avslöjar det mesta av sitt privatliv för media: The Kardashians, Kanye West eller Taylor Swift till exempel.


En känd superhjälte som Spider-Man är också intressant. Sådana fiktiva figurer har genomgått många karaktärsstudier från både akademiska och icke-akademiska perspektiv. Du kan också beskriva ett föremål eller en plats som du har en speciell koppling till. Det här kan vara din gymnasieskola, en lekplats eller en leksak som skrämde dig som barn. Fiktiva platser räknas också! Du kan välja en stark känsla som ilska, hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats, lycka, saknad, lust eller ilska. Du kan också skriva en beskrivande uppsats om allt du kan beskriva enligt mänskliga sinnen: känsel, syn, smak, lukt eller hörsel. När du funderar på att skriva beskrivande uppsatser, kom ihåg att en strukturerad papperskontur är din gyllene biljett.


Det hjälper dig inte bara att organisera dina tankar, utan det kommer också att hjälpa dina uppsatser att flyta bättre. Det är viktigt att spendera tillräckligt med tid på att överväga offret för beskrivningen eftersom alla dina illustrationer kommer att baseras på det. Introduktionen tjänar till att introducera ditt ämne för läsaren och ge dem tillräckligt med sammanhang för att fullt ut förstå ditt arbete – men håll det kort och intressant för läsaren. När du lär dig hur man skriver en beskrivande uppsatsintroduktion, kom ihåg - det första stycket i din uppsats är den del som kan få din beskrivande uppsats att sticka ut från de andra, hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats.


Som med alla högskoleuppsatser måste en beskrivande uppsatsintroduktion innehålla följande punkter:. För ytterligare information om hur man skriver en avhandling för en beskrivande uppsats, kolla in exemplen nedan. Det finns vanligtvis tre kroppsstycken i ett papper. De täcker tre olika punkter eller argument. Hur många kroppsstycken du ska inkludera i din beskrivande uppsats är helt upp till dig – eller din professor. Ibland krävs det bara ett stycke för att hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats en berättelse, medan andra gånger tar det böcker. Enligt det beskrivande uppsatsformatet, hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats, din slutsats bör vara en sammanfattning av alla huvudpunkterna i brödtexten.


Det är en bra idé att skriva en sista mening som relaterar till huvudpoängen i din uppsats. När detta är gjort är papperet nu färdigt. Vi rekommenderar att du korrekturläser din beskrivande uppsats för att rätta till eventuella grammatiska fel. När du har skrivit klart, ta en paus. När du kommer tillbaka till din beskrivande uppsats, här är några frågor att ställa dig själv:. Ibland kan webbapplikationer som Grammarly eller Hemingway-appen hjälpa dig att sortera din grammatik. Ibland behöver du lite konstruktiv kritik för att knyta ihop lösa trådar i ditt skrivande. Detta är en allmänt tilldelad och mest eftertraktad form av en uppsats. Varför inte ta en titt på våra skriftliga beskrivande uppsatsexempel.


I det här avsnittet kan du hitta några av de bästa exemplen och citaten följt av lite kritik. Okej, det kan vara möjligt att du inte är den uttrycksfulla ordkonstnären i världen. Om du letar efter någon som kan tillfredsställa din begäran om "skriv en uppsats åt mig", hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats har många författare som har levande ordspråk som flödar genom deras blod. Du kommer att få ditt skrivna mästerverk levererat till dig i tid, med ett leende på läpparna! Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem.


Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes.


Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning.


Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken. Typer av meningar Skriva i kursiv Skriva i kursiv. Skriven av. Behöver beskriva något men vet inte hur? Skriv mitt papper åt mig. Kolla in vår "interpunktionsguide". Exempel 1: Artefakter, egenskaper och ekofakter från 2000-talet.


Den här webbläsaren stöder inte PDF-filer. Ladda ner PDF:en för att se den: Ladda ner PDF. Exempel 2: Hur det är att spela Rugby. Behöver hjälp? Komma igång. Innehållsförteckning.





upp från slaveri uppsats



Ge dina läsare möjlighet att utveckla en mental bild av hur platsen ser ut. Använd de mest olika adjektiven för att uttrycka dina känslor och förmedla den visuella bilden. Låt dina beskrivningar flöda fritt. Använd metaforer, liknelser och adverb för att göra din uppsats mer blommig. Gör ditt språk spännande för att fängsla din publik. Ange fakta som stödjer dina beskrivningar. Bara utvärdera dina tankar och förklara varför denna plats gjorde så stor inverkan på dig. Du kan upprepa ditt avhandlingsuttalande för att påminna dina läsare om huvudidén i din text. Få dem att tro att platsen du har beskrivit bara är fantastisk. Förklara platsens betydelse och lyft fram den goda upplevelsen om den. Läs uppsatsen för att se om din beskrivning verkligen återskapar den plats du hade i tankarna.


Revidera de oklara och besvärliga meningarna. Visa din uppsats för andra för att ta reda på om den verkligen är beskrivande och full av sensoriska detaljer. Revidera din text för längd och tydlighet. Ta bort all onödig information, slang och klichéer. Se till att dina beskrivningar är logiska och tydliga. Kontrollera om din grammatik och stavning stämmer. Korrekturläs din uppsats tills den är som bäst. Öppna menyn Stäng menyn. FAQ Tjänster Så fungerar det Beställ nu Priser Prover Blogg. Tidigare inlägg: Hur man skriver en nyhetsartikel. Effektivt beskrivande essäskrivande handlar mer om att beskriva olika aspekter och egenskaper hos det valda ämnet och vilken typ av känslor de inspirerar.


Vanligtvis beskriver dessa typer av essäer en viss person, en händelse, en plats eller en känsla i syfte att få läsaren att känna efter dig. Att skriva om en person är förmodligen många elevers förstahandsval. De gillar att beskriva sina föräldrar, särskilt syskon, bästa vänner och lärare i sina uppsatser. Men när du väljer att skriva om en person är det bättre att du skriver om någon som du känner. Detta kommer att lägga till det nödvändiga djupet i beskrivningen. Som människor stöter vi på ett antal händelser och händelser. Från tillfälliga vänner träffas till mycket formella bröllop och fester, var och en av oss har något att prata om. De beskrivande uppsatserna om händelser beskriver händelsen, hur skribenten upplevde det längs de omgivande detaljerna.


När det gäller beskrivande uppsatsexempel om en händelse, kommer detaljerna att inkludera typen av händelse, graden av spänning hos författaren, omgivningen och en övergripande känsla. Att beskriva en plats som du besökte på din sommarsemester är en ganska trevlig upplevelse. Det är som att du besöker samma plats igen och har samma känslor. När du beskriver din favoritplats i en uppsats, använd ett levande språk för att beskriva detaljerna som vädret på platsen, den huvudsakliga platsen du besökte, vilken typ av känsla du hade. Dessutom bör du också beskriva varför du gillar stället. De minnesvärda händelserna bör presenteras i rätt ordning. För att få en bättre uppfattning om hur man skriver en beskrivande uppsats om en plats, läs följande exempel. Att beskriva känslor och känslor är svårt.


Minnen, känslor och känslor är abstrakta och därför är det inte lätt att förklara dem. De kan inte förklaras självständigt, eftersom du kan förklara en plats eller händelse. En beskrivande uppsats om känslor inkluderar en händelse och de känslor som är förknippade med den. Dessa kan vara känslor av sorg, ångest, förvirring, överraskning och lycka. Vilka känslor du än beskriver kan du använda relaterade adjektiv och adverb för att beskriva dem. Ett besök hos en läkare, ett besök i en djurpark och ditt första besök på ett museum, alla är utmärkta beskrivande essäämnen. Om du åker någonstans för första gången är det naturligt att ha en uppsjö av känslor och känslor.


Dessa kan vara känslor av glädje och till och med rädsla. Som varje uppsatsprov har en beskrivande uppsats en disposition och ett format. Uppsatsen följer den traditionella uppsatsstrukturen och innehåller:. Det första stycket i en uppsats är inledningen och det sätter vanligtvis stämningen för hela uppsatsen. En bra beskrivande uppsats har en stark öppning. Den introducerar läsaren till huvudämnet och vad uppsatsen kommer att handla om. Dessa detaljer är dock korta och introducerar endast huvudämnet. En del elever tror att om du lägger till fler detaljer i det här avsnittet kommer det att ge ett mervärde till deras arbete. Det kommer bara att minimera deras chanser att utöka ämnet i huvudstyckena och lämna dem med färre detaljer. Ett examensarbete skrivs efter inledningen och före huvudstyckena. Ett examensarbete skrivs i slutet av inledningen, det är huvudsakligen en enstaka mening som beskriver uppsatsens mål.


Kroppsstyckena tar mer än hälften av hela uppsatsen och inkluderar alla huvudpåståenden och argument i uppsatsen. I allmänhet har den tre stycken men beror på ämnet och dess omfattning. Vissa ämnen kanske inte har så mycket att skriva om medan andra kan ha en bred räckvidd och material. Men om du känner att ditt ämne inte har mycket utrymme för expansion, försök inte att dra det. Det kommer bara att förstöra dess väsen och övergripande känsla. En solid avslutning betyder en gedigen uppsats. Vissa elever tycker att eftersom det är ett avslutande stycke kräver det mindre fokus och är mindre viktigt.


Men det är inte fallet. En klumpig slutsats kommer att lämna ett dåligt intryck och allt ditt hårda arbete kan gå till spillo. Nu när du känner till den grundläggande dispositionen kan du lära dig hur du skriver en beskrivande uppsats genom att besöka vår blogg och arbeta med dessa tips och tricks. Bra uppsatser är baserade på element som är relevanta för huvudämnet och förklarar det i detalj. Precis som andra typer av essäer är beskrivande essäer specifikt baserade på att beskriva huvudämnet genom att använda bildspråk och ord som tilltalar de fem sinnena som känsel, smak, syn, etc. av läsarna. Att välja rätt och ett tilltalande ämne är avgörande för en bra beskrivande uppsats.


undersök och gör en lista över de ämnen som intresserar dig och se vilken du kan använda för din uppsats. se till att du vet hur du arbetar med det ämnet innan du slutför det. Du kan inte skriva om allt. Oavsett hur många detaljer det finns måste du välja de mest dominerande och hålla dig till dem noga. När du har valt detaljerna och organisera dem i kronologisk ordning. Detta steg är särskilt viktigt om du pratar om ett evenemang eftersom du då måste lägga till detaljer relaterade till evenemanget. Beskrivande och figurativt språk är ett måste om du vill teckna en tydlig bild inför dina läsare. Adjektiv och adverb, liknelser och metaforer och jämförelser är några tekniker som du kan använda för att komponera din beskrivande uppsats.


Relevant språk hjälper dig att presentera informationen på ett sammanhängande och enkelt sätt. Ämnet för din uppsats kommer att avgöra vilken typ av språk du kommer att använda i din uppsats. Att dra uppsatsen kommer inte att göra någon nytta för din uppsats. Att skriva en engagerande uppsats är avgörande för framgångsrikt beskrivande uppsatsskrivande. Sammanhängande, relevanta och engagerande fakta kommer att lägga till trovärdighet och en naturlig stil till din uppsats. Att välja ett ämne för din beskrivande uppsats kan ibland vara svårt och utmanande eftersom det finns så många saker att skriva om, känslor, relationer och favoritställen, alla dessa ämnen är fantastiska beskrivande uppsatsämnen.


Inte säker på om du skulle kunna skriva en imponerande och engagerande beskrivande uppsats?

No comments:

Post a Comment