Friday, January 28, 2022

Uppsats om fatet av amontillado analys

Uppsats om fatet av amontillado analys



Detta visar läsaren att han är helt omedveten om de händelser som är på väg att utspela sig, vilket så småningom resulterar i hans död. Montresor fortsatte att försegla ingången till kryptan, tegel för tegel och skapade en känsla av hjälplöshet, slaveri och fasa. Det visar att förfäderna var stolta, de kände att om någon skulle attackera dem så skulle de få en större styrka. Hoppa till innehåll The Cask of Amontillado är ett kort litterärt verk som skrevs i In the story, uppsatsen om fat av amontillado analys, Montresor hävdar att Fortunado gjorde honom illa och är fast besluten att hämnas. SÄKER BETALNING MED. Sådana exempel kan också ge dig en inblick i ditt ämne och hjälpa dig att avgöra vilka viktiga aspekter du måste ta upp i din uppsats.





Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För vilket ämne som helst



Edgar Allan Poe föddes den 19 januari,uppsatsen om fat av amontillado analys, i Boston Massachusetts. Före tre års ålder dog båda hans föräldrar och när han fyllde arton gick han med i armén. Hans gotiska skrivstil skildrade allt uppsatsen om fat av amontillado analys ont som han utstod på sin tid. Till exempel, i sina noveller ger Annabel Lee och The Raven Poe oss ett smakprov på hans djupa kunskap om kärlek och förlust. Men det är inte allt, i Cask of Amontillado Poe går en helt annan väg och visar oss en annan sida av mänskliga känslor, som beskriver sant hat, stolthet, hämnd och sårad i ren brutalitet.


I den här novellen upplever vi sinnet hos en galning som drivs att göra något fruktansvärt på grund av en okänd förolämpning från någon han kallar en vän. Han ger oss inga detaljer om vad förolämpningen är och antyder att de är vänner, men han planerar en fruktansvärd hämnd. Från hans första citat skildrar han för mycket stolthet, vilket inte kan tillåta honom att låta Fortunado komma undan med förolämpningarna. Även om Montresor från inledningsraden uttrycker hämnddrift, nämns inte händelsen som ledde till övergreppen, och detta bevisar inte Fortunados ansvar för denna hämnd. Hur det fungerar. Även om han vill ha Fortunado död, måste han se till att han kan komma undan med vad han planerar. Genom att Montresor gör en plan för att avsluta Fortunado ser vi att han till slut vill vinna. Han är övertygad om att genom att tysta Fortunado helt skulle han ge honom en chans att stanna kvar på vinsten och naturligtvis få tillbaka sin stolthet.


Han måste visa sin dominans på ett sätt som säkerställer att Fortunado för alltid kommer att veta att han är den mindre mannen. Montresor vägrar att gå ner i sin hämndakt och behöver känna sig på topp. Det är därför, tänker han med precision och bestämmer sig för att vänta till karnevalsäsongen så att han kan få Fortunado ensam och samtidigt kunna skicka iväg sina tjänare. Att skicka iväg sina tjänare var för att säkerställa att ingen var i närheten för att se vad som hände. Det visar hur fast besluten han var att ta denna revansch och tysta Fortunado för gott. Detta var perfekt timing för honom eftersom han hade planerat att allt skulle falla på plats. Och faktiskt, allt eftersom det fortskrider, uppsatsen om fat av amontillado analys, saker höll på att falla på plats.


Eftersom Montresor vet hur förtjust Fortunado är i vin bestämmer han sig för att använda det till sin fördel och planerar att göra det till en anledning att få bort Fortunado från karnevalen. Även om Fortunado redan var full när han nådde honom, visste han mycket väl att närvaron av vin skulle få Fortunado att följa med honom. Därför skulle han kunna genomföra sin hämnd. Han hävdar sedan för Fortunado att han har uppsatsen om fat av amontillado analys något som kan vara Amontillado, men hotar att ta med sig en annan man som heter Luchesi istället. Montresor hade så mycket stolthet och önskan att alltid vinna.


Därför är det faktum att Fortunado trodde att han fortfarande var bättre än alla något som pressade honom hårdare för revansch. Montresor var smart nog att Fortunado inte kunde misstänka något, men gick med på att smaka på vinet åt honom. Montresor lämnar karnevalen och börjar ta sig ner till valven. Valven var det bästa stället för Montresor att genomföra sin hämnd. Det beror på att ingen var i närheten för att se eller höra mordet och det skulle också göra det lättare för honom att bli av med den döda kroppen eftersom hans familjemedlemmar begravdes där.


Han var fast besluten för denna hämnd, som Fortunado dock inte märkte. För att visa sin falska oro erbjöd Montresor till och med Fortunado att gå tillbaka till karnevalen när han började hosta. Montresor använde här ironin som ett vapen för att få sin hämnd att lyckas. Även om Montresor hela tiden erbjöd sig att ta tillbaka Fortunado, innerst inne, ville han precis motsatsen. Han visste också att Fortunado inte skulle acceptera att gå tillbaka, och precis som han väntade, trodde Fortunado att motgiften mot hans hosta var vinet. Hur enkelt det än låter för Fortunado, så skickade Montresor faktiskt sitt hämndbudskap till honom. I början av boken uppger Montresor att Fortunado skadade honom, uppsatsen om fat av amontillado analys, och förolämpade honom också. Därifrån kunde mottot tala om hämnden han just skulle utföra, och låta Fortunado veta att han skulle betala priset för att attackera honom.


Fortunado kunde dock inte inse någonting, eftersom Montresor fortsatte att uppträda vänligt när de kom längre in i valven. Montresor var beslutsam och rörde sig på ett sätt som inte skulle antyda Fortunado om hans planer. Vilket han hittills verkade ha lyckats med eftersom Fortunado inte misstänkte någon planerad attack mot honom, uppsatsen om fat av amontillado analys. Montresor var så beslutsam i sina planer att han till slut lyckades förverkliga dem eftersom han kunde kedja Fortunado på en sten. Medan Montresor byggde muren och gjorde sig redo att lämna honom inne i kryptan, ropade Fortunado hjälplöst på hjälp. Montresor uppsatsen om fat av amontillado analys ett uppdrag att hämnas; att få tillbaka sin stolthet och att bli vinnaren.


Han hade väntat på detta ögonblick uppsatsen om fat av amontillado analys han skulle inte visa någon nåd mot den svage gråtande Fortunado. Hans uppdrag var att tysta Fortunado för gott, och genom att höja kryptans väggar tänkte han inte släppa ut honom. Han gav sig inte på sin hämnd utan såg istället till att Fortunado aldrig skulle fly. Han ny efter att han skulle placera den sista tegelstenen, stackars Fortunado var död. Gale Detta visar hur mycket han inte ångrade sina handlingar och hur han till slut övermannade honom och tog kontroll. Trots skriken och ljudet av bön om att bli släppt, säger Montresor att det inte fick honom att ändra sig. Istället gav det honom mer kraft att fortsätta med sitt uppdrag.


Han lyckas äntligen få ut sin efterlängtade hämnd på Fortunado. I berättelsen hävdar Montresor att Fortunado gjorde honom illa och är fast besluten att hämnas. Montresor, lyckas komma undan med att döda Fortunado för att tillfredsställa hans stolthet och visa att han är på topp. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





uppsatsen om modets röda märke



Montresor lämnar karnevalen och börjar ta sig ner till valven. Valven var det bästa stället för Montresor att genomföra sin hämnd. Det beror på att ingen var i närheten för att se eller höra mordet och det skulle också göra det lättare för honom att bli av med den döda kroppen eftersom hans familjemedlemmar begravdes där. Han var fast besluten för denna hämnd, som Fortunado dock inte märkte. För att visa sin falska oro erbjöd Montresor till och med Fortunado att gå tillbaka till karnevalen när han började hosta. Montresor använde här ironin som ett vapen för att få sin hämnd att lyckas. Även om Montresor hela tiden erbjöd sig att ta tillbaka Fortunado, innerst inne, ville han precis motsatsen. Han visste också att Fortunado inte skulle acceptera att gå tillbaka, och precis som han väntade, trodde Fortunado att motgiften mot hans hosta var vinet.


Hur enkelt det än låter för Fortunado, så skickade Montresor faktiskt sitt hämndbudskap till honom. I början av boken uppger Montresor att Fortunado skadade honom och även förolämpade honom. Därifrån kunde mottot tala om hämnden han just skulle utföra, och låta Fortunado veta att han skulle betala priset för att attackera honom. Fortunado kunde dock inte inse någonting, eftersom Montresor fortsatte att uppträda vänligt när de kom längre in i valven. Montresor var beslutsam och rörde sig på ett sätt som inte skulle antyda Fortunado om hans planer. Vilket han hittills verkade ha lyckats med eftersom Fortunado inte misstänkte någon planerad attack mot honom. Montresor var så beslutsam i sina planer att han till slut lyckades förverkliga dem eftersom han kunde kedja Fortunado på en sten.


Medan Montresor byggde muren och gjorde sig redo att lämna honom inne i kryptan, ropade Fortunado hjälplöst på hjälp. Montresor hade ett uppdrag att hämnas; att få tillbaka sin stolthet och att vara vinnaren. Han hade väntat på detta ögonblick och han tänkte inte visa någon nåd mot den svaga gråtande Fortunado. Hans uppdrag var att tysta Fortunado för gott, och genom att höja kryptans väggar tänkte han inte släppa ut honom. Hämnd är det tema som sticker ut mest genom hela novellen, A Cask of Amontillado. I berättelsen vill huvudpersonen få lust att hämnas på denna vän, Luchresi av någon okänd anledning.


Huvudpersonen bestämmer sig för att ta Luchresi in i djupet av katakomberna under staden, på jakt efter Amontillado. De två vännerna hittar snart slutet på katakomberna, där Luchresi först blir kedjad och sedan blockerad av en tegelvägg, konstruerad av huvudpersonen. Det är detta som leder till Luchresis bortgång och uppfyllandet av den hämnd som huvudpersonen önskar. Huvudpersonen önskade att se sin vän lida och bli dödad, som återbetalning för vad han kan ha gjort tidigare, men detta är okänt.


A Cask of Amontillado, visar oss också hur huvudpersonen påverkas i situationen samt hur han fick sin hämnd. Huvudpersonen har sin förlust av oskuld, när hans sätt att hämnas orsakar döden, eller snarare mord, på hans vän Luchresi. Han dödade sin vän genom att göra sin död borta från alla på karnevalerna, i staden ovanför dem, och även avsiktligt lämna honom att dö. I berättelsen sägs han ha placerat en tegelvägg, gjord av stenar och motor, tvärs över ingången som tätar Luchresi inuti.


Dessa handlingar av huvudkaraktären gör detta till ett avsiktligt dödande av någon som i historien inte har något kriminellt förflutet som berättas för oss. Det sista och sista temat är människan mot sig själv. I slutet av novellen, A Cask of Amontillado, har huvudpersonen en uppsättning mycket blandade känslor. Huvudpersonen har vissa känslor av sjukdom och ånger på grund av vad han gör mot sin vän. Hans inre sinnestillstånd kombineras med skuldkänslor och ånger för sin vän. Dessa kämpar i hans sinne för kontroll över dessa handlingar. Det är dags för dig att spika dina betyg! Genom noggrann manipulation kan han leda sin vän, Fortunato, till hans död utan en enda antydan om att något var fel.


I slutet lämnar Montresor med tung skuld, i förnekelse av att han ångrar att han begick mordet. Som medlem i en familjelinje som stoltserar med perfekt vedergällning, anser Montresor sig vara en expert på hämnd. För att illustrera hur detta motto implementeras förklarar Montresor familjevapenet: en fot som krossar en orm som bet i dess häl Poe. Även om Fortunato inte vet det, är han ormen och Montresor är foten. Genom att söka hämnd mot Fortunato, uppfyller Montresor en gammal familjetradition. Som han förklarar för sin vän i början av berättelsen, har Montresor tagit hämnd som en del av sin karaktär och lovar perfekt vedergällning närhelst hämnd krävs.


Som han förklarar är den perfekta hämnden konsekvensfri och diskar alltid ut samma nivå av skada som hämnaren ursprungligen fick av offret Poe.

No comments:

Post a Comment