Monday, February 28, 2022

Essä om diwali

Essä om diwali



Men som vi alla vet skadar sprängande smällare vår atmosfär eftersom en hög ökning av föroreningar har observerats, uppsats om diwali. Det är ett hinduiskt firande, som hålls under perioden oktober till november. दिवाली पर निबंध Essä om Diwali på hindi. En lista upprättas också över gåvor avsedda för släkt och vänner. Läs också - Uppsats på Internet. Regeringen måste ingripa för detsamma.





Uppsats om Diwali 150 ord på engelska



Essä om Diwali: Diwali är känd som ljusets festival, uppsats om diwali. Nedan har vi tillhandahållit Diwali Essay på engelska, skriven i enkla och enkla ord för klass 6, 7, 8, 9 och 10 skolelever. Diwali är den hinduiska festivalen som symboliserar ljus uppsats om diwali ljusstyrka. Firandet har fått sitt namn från raden av lerlampor Deepa som människor tänder utanför sina hem för att stimulera den medfödda glansen som stärker en individ från andligt mörker. Essä om diwali århundradena har det blivit en nationell festival som också är det uppsats om diwali av det icke-hinduiska samhället, uppsats om diwali.


Till exempel, uppsats om diwali, i jainismen markerar Diwali det andliga uppvaknandet av Lord Mahavira och i sikhismen; de firar minnet av Guru Hargobind Ji, som befriades från fängelse. Det är tecknet på seger uppsats om diwali ondska och sanning framför lögn, uppsats om diwali. Många dagar innan folk börjar förberedelserna för denna festival eftersom den firas under fem dagar. Alla städar sitt hem, målar dem och dekorerar det med färgglada blommor och hänger festonger på dörrarna. Inte bara husaffärer är också vitkalkade och inredda. Olika typer av belysning används för att upprätthålla temat för festivalen. Utanför dörrarna syns lyktor i olika former och färger. Folk handlar nya kläder och guldsmycken. Rangoli en form av konst som inkluderar mönster som ritas på golvet med hjälp av färgat ris och sand, blommor eller kronblad och torrt mjöl.


Söta delikatesser tillagas och delas ut bland grannarna och familjen. Detta skapar kärlek och säkerställer ett starkt band mellan familjemedlemmarna. Det är uppsats om diwali utmärkt sätt att stärka banden mellan människor eftersom det uppmuntrar dem att värdera sina seder och traditioner. Barn och barn får umgås med sin kusin och spränger kex tillsammans. Dessutom gudinna Essä om diwali, känd för att överösa rikedom och välstånd, dyrkas av många under denna gynnsamma tid. Enligt hinduisk filosofi renar tillbedjan av Lakshmi under Diwali vår själ och banar väg för henne att komma in i våra hus med massor av välsignelser och lycka.


Hela nationen ses glittrar av glädje och lycka. Alla är fyllda av glad energi och upprymd leende. På grund av de glittrande ljusen och jordlamporna ger hela atmosfären ett fascinerande spektakel. Utsikten presenterar en härlig scen av lysande ljus som verkar förtrollande och drömmande. Mest anmärkningsvärt är att människor möts oavsett kast eller tro och skapar en känsla av samhörighet och enhet. Man tror att Diwali ger välstånd och lycka uppsats om diwali folket och hyllas i varje skrymsle för att utnyttja dessa förmåner. Festivalen förmedlar ett starkt budskap om att erövra mörkret och att triumfera fram i livets alla sfärer.


Nedan har vi tillhandahållit några rader om min favoritfestival Diwali-uppsats, lämplig för klass 1, 2, 3, 4 och 5. Diwali är en festival känd för ljus och sprängande kex. Indien firar många festivaler, uppsats om diwali, men Diwali är den mest kända och mest hyllade festivalen över hela landet. Det sades att människor välkomnade Lord Rama genom att tända sina hus och lerlampor och dekorerade dem med blommor. Diwali är den enda festivalen som firas under fem dagar. Människor städar sina hus, butiker och husgeråd. De ser till att deras hem och miljön runt dem är vitkalkade och ren. Nya kläder, prylar och presenter till anhöriga köps in, uppsats om diwali.


På kvällen pryder människor sina hem genom att tända lerlampor, ritar rangoli utanför huset på golvet med färgat pulver eller sand och hänger upp lyktan. Gudinnan Lakshmi dyrkas av familjemedlemmarna följt av aptitretande godis och massiva fester. Människor får tid att umgås med sina vänner, familj och grannar. Hela atmosfären lyser, och en känsla av enhet och broderskap ökar. Diwali är symbolen för seger över fel och främjar kärlek och harmoni. Sammanfattningsvis är det en festival av nya början och ljus över mörker. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundärmeny Hoppa till uppsats om diwali sidfältet HEM UPSC State Civil Services Indian Polity Notes Essä för UPSC SCERT-läroböcker NCERT-böcker NCERT-böcker för klass 1 NCERT-böcker för klass 2 NCERT-böcker för klass 3 NCERT-böcker för klass 4 NCERT-böcker för klass 5 NCERT-böcker för klass 6 NCERT-böcker för klass 7 NCERT-böcker för klass 8 NCERT-böcker för klass 9 NCERT-böcker för klass Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





essä om adolf hitler



Men dagen efter Diwali är det en ökning av föroreningarna varje år. Eftersom vi vet att sprängande fyrverkerier skadar miljön. Vi borde försöka fira en miljövänlig Diwali. Diwali eller Deepawali festivalen är en storslagen hyllning av hinduer. Den här dagen återvände Lord Rama till sitt hem i Ayodhya från Vanavas skogsliv efter att ha besegrat demonen Ravana. Det firas främst i Indien, men det är glorifierat runt om i världen. Människor firar denna festival med stor entusiasm. Vi firar Dhanteras och Chhoti Diwali Day före huvudfestivalen och Bhaiduj nästa dag av Diwali. Dagar innan Diwali börjar vi städa våra hus och måla dem färgglatt. Vi gör oss av med allt avfall och skräp från vårt hem.


Marknaderna blir också fulla av folkmassor dagar innan detta firande. Hela scenen i staden ser fantastisk ut. På Dhanteras dag köper människor gyllene och silverföremål som en symbol för rikedom. Kläder, husgeråd, elektriska apparater mm. säljs massivt. Från den första solstrålen till dagens sista minut är butikerna fulla av kunder. På Diwalis dag dekorerar människor sina hem med lysande ljus, Diyas Clay-lampa och färgglada belysningar. Flickor gör designern Rangolis. Vi bär bländande kläder och vi njuter av Diwali genom att spränga fyrverkerier, tomtebloss och kex. Vi samlas på natten för att dyrka rikedomens gudinna Laxmi och Lord Ganesh. Vi njuter alla av olika rätter och godis.


För att sammanfatta det kan vi säga att Diwali är en mycket hyllad festival i Indien. Detta firande tolkas som en representation av seger över ondskan. Men som vi alla vet sprängande smällare skadar vår atmosfär, vi borde fira en miljövänlig Diwali. I norra Indien firas det eftersom Lord Rama denna dag återvände till sitt hem i Ayodhya från Vanavas skogsliv efter att ha besegrat demonen Ravana. I söder är grunden för firandet dödandet av Narkasur av Lord Krishna. Sikhsamfundet förhärliga denna dag som deras 6 guru, Guru Hargobind befriades från fängelse denna dag. Oavsett anledningen bakom firandet är kärnidén Victory Over Evil.


I varje hörn av Indien firas Diwali av nästan alla samhällen. Den här dagen är affärssektorerna utsmyckade som en dam. De bär en fantastisk bubblig look. Vart vi än går ser vi lysande gummibåtar och slå. Det är en otrolig ökning, särskilt i sötsaker. Runt kvällstid är husen upplysta med levande ljus, jordljus och elektriska lampor. Var som helst där vi flyttar våra ögon när vi stannar på toppen av våra hem, upptäcker vi kolumner av dessa ljus och ljus. Dagen är dessutom betydelsefull ur många synvinklar. Den här dagen börjar ett annat schema.


Många ekonomichefer startar nya rekordböcker denna dag. Det är glädjande att individer i alla nätverk träffar varandra och byter välkomst och desserter på denna välsignade dag. Allt levande anpassar sig efter de existentiella svårigheterna och utmaningarna, människan till trots. Människan har gjort sitt liv så förvirrande att hon verkar ha gått vilse i de labyrinter som hon av misstag eller medvetet vävt runt sig själv. En sådan labyrint är labyrinten av naturlig korruption. Med tanke på klimatets grundläggande villkor bör Diwali-festligheterna genomgå en intensiv förändring.


För närvarande är Diwali oskiljaktig från föroreningar som gör att repetitioner, till exempel sprängning av wafers av ett stort antal individer, ljus och så vidare, skickar enorma mängder skadlig rök in i det effektivt nedsmutsade klimatet, vilket ytterligare korrumperar det. I 2000-talets Diwali kommer individer bara att använda elektriska lampor för att lysa upp sina hem. För saltprodukter bör vissa icke-kontaminerande alternativ ersättas. Wafers som går upp strålar ljus utan rök. Saltiner gjorda av laserljus kan vara ett anständigt utbyte för de vanliga bangers. Olika konventioner, till exempel vördnad av gudinnan Lakshmi, äta desserter, handel med välsignelser och så vidare, kan fortsätta oförändrat.


Det är det sätt på vilket Diwali-festligheterna kan gå igenom vissa justeringar under de kommande dagarna! Diwali är ett av de främsta ljusa firandet som beröms av hinduer överallt i världen. Detta firande är relaterat till härskare. Diwali är en indikation på glädje; det ger lycka och kritiska minuter. Intressanta desserter görs för detta utmärkta evenemang. Alla bar nya plagg vid detta firande av Diwali. Före firandet brukade individer städa sina hem eftersom de accepterar att Diwali bär all stor gärning och lycka till sina hem.


Individer livar upp sina hem med ljus, diyas och vackra Rangolis, och så vidare. På Diwali byter alla välsignelser med sina nära och kära. Barn leker med rån och köper nya leksaker. Detta firande är en gåva till finansspecialisten. Detta firande beröms överallt i världen av den hinduiska folkgruppen enligt deras traditioner och seder. Alla fokuserar på att göra detta firande till en kritisk sekund. Indien är en nation som lovordar några firande. Det finns olika högtider för olika religioner. Alla individer berömmer sina firanden enligt deras eget sätt att leva och sed. Diwali kallas dessutom Deepawali är kanske den största festivalen för hinduer i Indien.


Diwali är firandet av ljus. Den här dagen kan du bara observera ljus överallt. Detta firande infaller vanligtvis i början av vintrarna varje år. De rika och fattiga berömmer detta firande. Vi ser en stor del av tillfredsställelse i individernas hjärtan. De besöker helgedomar. I alla helgedomar framträder livet för de gudomliga varelserna och gudinnorna genom fotografier och bilder. Ett stort antal individer tittar på dessa scener som har en stor djup betydelse. I vissa delar av nationen ses Diwali som en samlingsfest. Eftersom Indien i grunden är en jordbruksekonomi kan detta vara det perfekta tillfället för festligheter.


Den fantastiska funktionen kontrolleras för närvarande. Firandet har uttrycklig betydelse för ranchägarna. Före detta firande börjar individer städa sina hem och börja liva upp det med ljus, ljus, diyas och ljusa Rangoli. Allt ser utmärkt och briljant ut. Barnen uppskattar verkligen detta firande. De köper fyrverkerier och släpper ut dem. De köper desserter och leksaker. De förbättrar sina hem och slår dansgolvet med lycka. Mäklarna och säljarna i guld och silver berömde detta firande med otrolig entusiasm.


Det firas för att uttrycka glädje och lycka eftersom Lord Rama denna dag återvände tillbaka till Ayodhya, tillsammans med gudinnan Sita och Lakshman, från exil på 14 år. Under denna period besegrade Lord Rama Ravana. Läs även uppsats om min skola. En annan uppfattning om Diwali är att gudinnan Lakshmi gifte sig med Lord Vishnu denna dag. Vissa religiösa böcker nämnde också att Krishna, en avatar av lord vishnu, dödade Narakasura, som fängslade flickor. Krishna befriade dessa flickor genom att döda Narakasura. Människor firar diwali genom att dyrka Lord Ganesha, gudinnan Lakshmi och Saraswati. Man tror att den här dagen ger tillbedjan av gudinnan Lakshmi välstånd och framgång. Efter kvällspujan tände folk diyas och ljus för att sprida ljus.


Förberedelserna för Diwali börjar många dagar innan festivalen, med städning av hus, butiker och arbetsplatsen. Människor dekorerar också sina hem med rangoli och färgglada lampor. Läs också uppsats om Mahatama Gandhi. Firandet av diwali inkluderar att bära nya kläder, göra och äta läckra rätter, elda kex och mer. Men sedan de senaste åren har regeringen satt begränsningar för att bränna kex eftersom de orsakar mycket luft- och bullerföroreningar. Därför firar människor nuförtiden miljövänlig diwali.


Oavsett hur stor eller stark ondskan är, vinner alltid det goda. Sanning och kunskap är grunden för ett lyckligt liv. En annan viktig lärdom av Diwali är att renlighet ger välstånd och rikedom, därför bör människor hålla sig själva och sina hem rena inte bara utifrån utan även inuti. Läs också - Uppsats på Internet. För att få bra betyg i tentor eller uppgifter bör eleverna följa nedanstående tips för att skriva uppsats om diwali. Uppsats om diwali borde ha alla anledningar till varför och hur vi firar Diwali. Fredag ​​7 januari, Logga in.

No comments:

Post a Comment