Thursday, March 31, 2022

Psykoanalys uppsats

Psykoanalys uppsats



Deras modeller motbevisar inte varandra helt, psykoanalys uppsats de föreslår tydligt olika inre färdplaner för det mänskliga psyket såväl som mycket olika vägar genom vilka psykiska kärnstrukturer utvecklas. Karaktär från en film Gordon Ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Freud samarbetade med ett antal analytiker och startade Wien …, psykoanalys uppsats. Vad är huvudtemat för psykoanalytisk teori? Psykoanalysens ursprung och utveckling.





Kategorier



Ofta finns det i litterära verk vad som kan vinnas genom att tillämpa en psykoanalys uppsats lins till texten, psykoanalys uppsats. Psykoanalys och sorgens fem stadier fungerar ömsesidigt […]. Sigmund Freud föddes i Frieberg, Mähren i dag Psykoanalys uppsats, Tjeckien i Psykoanalys uppsats året Sigmund Freud flyttade till Wien, Italien där han skulle bo till sina sista år. Ipsykoanalys uppsats, han klarade sitt skolavslutningsbevis i Matura och registrerar sig på Wiens universitet. Han studerade först biologi vid Wiens universitet för […].


Sigmund Freud var neurolog och var känd för att ha grundat psykoanalys. Fullständigt namn är Sigismund Schlomo Freud föddes den 6 maj i Freiberg i Mahren, Mähren, österrikiska riket nu känt som Pribor, Tjeckien och dog 23 september i Hampstead, London, Storbritannien vid en ålder av Han var gift med Martha [... ]. Psykologen Sigmund Freud är känd som en extremt inflytelserik person på 1600- och 1700-talet, och hans skapande av psykoanalys är psykoanalys uppsats används i livet idag. Han gjorde en enorm inverkan på psykologi och mental hälsa, och hans upptäckter hjälpte till med många senaste prestationer inom mental hälsa idag. Abstrakt detta psykoanalys uppsats en översikt över Sigmund Freuds liv och hans inflytelserika bidrag till psykologin.


Hans tidiga liv och utbildning diskuteras, liksom hans tankar, övertygelser, teorier och forskningsintressen, psykoanalys uppsats. Sigmund Freud […]. Frågan om den mänskliga naturen är ett ämne som har polariserat mänskligheten i århundraden. Önskan att förstå den mänskliga naturen är önskan att förstå essensen av vad det innebär att vara människa. Så vilka underliggande teman är gemensamma för alla människor? Är människor helt enkelt intellektuellt upphöjda djur som motiveras enbart av omedvetna […]. Mellan till Sigmund Freud, som anses vara psykoanalysens grundare, behandlade psykiska sjukdomar och utvecklade teorier som förklarade mänskligt beteende. Han trodde det psykoanalys uppsats störst inflytande som påverkade vuxnas liv psykoanalys uppsats händelserna som inträffade i vår barndom.


Inledning Fram till artonhundratalet, psykoanalys uppsats, sexuell aktivitet av samma kön, klassificerades som psykisk sjukdom i Diagnostic and Statistical Manual DMS. Homosexualitet är ett problem som har genomgått en stor psykologisk revolution för att inse förändringarna […]. Historia Inom rådgivning tror jag att det psykodynamiska förhållningssättet är mycket viktigt, varför jag valde att skriva om det i denna uppsats. Psykodynamiskt tillvägagångssätt säger att händelser i vår barndom har ett stort inflytande på våra vuxna liv och formar vår personlighet. Psykodynamiskt tillvägagångssätt började när Sigmund Freud och hans rådgivare skrev […].


Abstrakt Sigmund Freud, en populär figur inom psykologi, psykoanalys uppsats, som är känd för psykoanalys, skapade de fem faserna av sexuell utveckling, mer populärt kända som de psykosexuella utvecklingsstadierna. Dessa stadier består av: oral fas, anal fas, fallisk fas, latens och pubertet. Dessa utvecklingsstadier visar utvecklingstillväxt från födseln till tonåren. Barn utveckling […]. Titeln på filmen Marnie betyder en karaktär Tippi Hedren som representerar en ung kvinna som stjäl från en arbetsgivare till en annan med hjälp av olika antagna identiteter. Så småningom, genom att utspela sig genom tvång: stölder, antog […].


När vi går vidare genom vår utbildningsresa lär vi oss att tro att det finns flera indikatorer i våra liv som kan påverka oss på olika sätt. Utvecklingspsykologerna Jean Piaget psykoanalys uppsats Lev Vygotsky lär oss hur vi ska förstå de olika stadierna som vi går igenom när vi mognar. Oavsett om det är socialt […]. Filmer har ofta en grundläggande betydelse som skildras för publiken som lätt kan tolkas. Underliggande teman och mindre detaljer genom hela filmen förbises ofta.


Genom att analysera […]. Dess centrala argument är sex där författaren diskuterar ytterligare sexuella utövningar, rimlig rädsla eller fantasi, psykoanalys uppsats. Hon har också berört gruppvåldtäkt där några kvinnor upplever sådant sexuellt förtryck. Andra sexuella ämnen inkluderar fellatio, aggressiv kvinnlig sexualitet, bestialitet, incest, homoeroticism, psykoanalys uppsats. Jake Bourdages Michael Krause AP Litteratur 26 november, Hamlet Extract Analysis Introduktion: Psykoanalys uppsats är själva början av pjäsen i akt 1, scen 2, och Claudius, med Gertrude vid sin sida, psykoanalys uppsats, har just krönts psykoanalys uppsats ny kung av Danmark.


I hämndtragedin, Hamlet, karaktäriserar Shakespeare Hamlet som en man med en ökad iakttagelseförmåga, samtidigt som han utforskar de unika sätt på vilka hans skarpa öga kan tolka händelserna som inträffar under hela pjäsen. Hamlet är inte en abstrakt tänkare, utan han är bara begåvad med en större verklighetskänsla på grund av […]. Vet inte var jag ska börja? Ge mig dina papperskrav så kopplar jag dig till en akademisk expert, psykoanalys uppsats. Plagiatkontroll Gör kontrollen. Skrivhjälp Be om hjälp. Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Sigmund Freuds liv och karriär Sigmund Freud föddes i Frieberg, Moravia, nuvarande Pribor, Tjeckien i varande Sigmund Freud Sigmund Freud var en neurolog och var känd för psykoanalys uppsats psykoanalys.


Psykolog Sigmund Freud Psykolog Sigmund Freud är känd som en extremt inflytelserik person på 1600- och 1700-talet, och hans skapelse av psykoanalys används fortfarande i livet idag. Frågan om den mänskliga naturen Frågan om den mänskliga naturen är ett ämne som har polariserat mänskligheten i århundraden. Studierna av Sigmund Psykoanalys uppsats Mellan till Sigmund Freud, som anses vara psykoanalysens grundare, behandlade psykiska sjukdomar och utvecklade teorier som förklarade mänskligt beteende. Historia om homosexualitet som en psykiatrisk sjukdom Introduktion Fram till artonhundratalet, psykoanalys uppsats, sexuell aktivitet av samma kön, klassificerades som psykisk sjukdom i Diagnostic and Statistical Manual DMS.


Barndomsminnen inflytande på våra vuxnas liv Historia I rådgivning tror jag att det psykodynamiska förhållningssättet är mycket viktigt, varför jag valde att skriva om det i denna uppsats. Jämföra Piaget och Vygotsky När vi går vidare genom vår utbildningsresa lär vi oss att tro att det finns flera indikatorer i våra liv som kan påverka oss på olika sätt. En psykoanalytisk lins till filmen Fight Club Filmer har ofta en grundläggande betydelse som skildras för publiken som lätt kan tolkas, psykoanalys uppsats. Hamlet Extract Analysis Jake Bourdages Michael Krause AP Litteratur 26 november, Hamlet Extract Analysis Introduktion: Det är själva början av pjäsen i akt 1, scen 2, och Claudius, psykoanalys uppsats, med Gertrud vid sin sida, har just krönts till ny kung av Danmark.


Relaterade ämnen Sigmund Freud Klinisk psykologi Mental hälsa Neurovetenskap Hamlet Hjärndiskriminering Bedrägeri Drömkampklubb Människans natur Nervsystemet. hur det fungerar. Berätta för oss dina krav Ange ditt ämne, deadline, psykoanalys uppsats, antal sidor och andra krav. Välj din psykoanalys uppsats författare Chatta med professionella författare för att välja tidning psykoanalys uppsats som passar dig bäst. Få ditt papper och betala Betala endast författaren för en färdig, plagiatfri uppsats som uppfyller alla dina krav. FÅ SKRIVHJÄLP.


korta deadlines. Certifierade skribenter.





thomas jefferson uppsatser



Sammanfattning- Artikeln tar fram essensen av Bellis perennis. Utvecklingen av en Bellis perennis-personlighet har beskrivits. Psykiska symtom på läkemedlet är relaterade till fysiska symtom. Bellis perennis jämfört med andra allierade botemedel. Inledning- Bellis Perennis är vår vanliga vardagsprästkrage. Psykoanalys Psykologiska störningar. Det första avsnittet tv-serien Introduktion Det finns många sätt att bedriva terapi, i den här uppsatsen kommer jag att börja med att ge insikter om vad som är psykoanalytisk teori och sedan kritiskt diskutera några sätt att bedriva terapi som är relationell psykoanalys psykoterapi, intersubjektivitet och den analytiska tredje.


Jag kommer Intersubjektivitet Psykoanalys Psykoterapi. Psykedelika har en djupt rotad historia i olika inhemska grupper över hela världen i syfte att uppnå upplysning och spådom. Som ett resultat av tidigare okunnighet och sociala stigmat kring sinnesförändrande substanser är vår kunskap fortfarande begränsad och studieområdet Medicaid Psykoanalys Psykoterapi. Reklam har nu blivit en mindre aggressiv version av propaganda. Anledningen till detta är den relation som utvecklades mellan Sigmund Freud och hans brorson Edward Bernays. I filmen med titeln The Century of the Self, lär vi oss om hur Bernays tog idéerna från psykoanalys Psykoanalytisk teori Socialpsykologi.


Anders Breivik Den 22 juli dödade en norsk man Anders Breivik 77 personer på en norsk arbetarfest. Det var en tragisk händelse för Norge, eftersom det främst är känt för sin lugna och stilla natur. Detta visar att även mänskligt beteende psykoanalys. Könspsykoanalys Söner och älskare. Eva Luna, skriven av Isabelle Allende, består av Novel Psychoanalysis. Även om det inte var det enda bidraget som Freud gav till teorier om det undermedvetna, insåg neo-freudianerna att psykoanalys hade potential att vara och göra mycket mer än att bara vägleda klienter till den sexuella symboliken i sina drömmar eller hjälpa klienter att bli medvetna om sina odipala drifter.


Vissa nyfreudianer... Referenser Eagle, M. Psykoanalys och dess kritiker. Psychoanalytic Psychology, 24 1 , 10— Overskeid, G. Letar efter Skinner och hittar Freud. American Psychologist, 62 6 , — Schultz, W. Varför Freud och Jung gjorde slut. Inledning Få 1900-talstänkare var så kontroversiella, eller så inflytelserika, som Sigmund Freud. Några av huvudteman i neo-freudiansk diskurs inkluderar självmedvetenhet, beteendets drivkrafter och tillämpningen av terapeutiska tekniker. Självinsikt hade varit ett av målen för den freudianska psykoanalysen. Neo-freudianerna hjälpte till att visa varför...


Referenser Axelrod, S. Psychoanalytic Enquiry, 32 4 , — Eagle, M. Hall, C. Socialpsykologiska teorier: Adler, Fromm, Horney och Sullivan. I Theories of personality s. Scaturo, D. Kliniska dilemman i psykoterapi: En transteoretisk inställning till psykoterapiintegration. Washington, DC: American Psychological Association. Weaver, Y. Mitt i livet - En tid av kris eller nya möjligheter? Existential Analysis, 20 1 , 69— Även om Freud inte testade sina teorier empiriskt, på en begreppsmässig nivå, är dessa fem stadier meningsfulla. Progression genom de fem stadierna hindras när en person blir fixerad, deras libido eller drift riktas mot självförverkligande.


Spänningen mellan vad id vill, särskilt omedelbar tillfredsställelse av alla begär, och vad överjaget tror att det borde ha skapar neuroser, enligt Freud. Även om jag tror att alla dessa stadier har relevans för alla människor, påverkas vissa människor på olika sätt av stadierna. Vanlig kunskap inom psykoanalys är att oral fixering kan leda till orala vanor hos vuxna, som att äta för mycket eller... Kyrkan hade lärt Luther att jorden var universums centrum och han hade i stort sett köpt in sig på allt som låg framför honom i skolor och kyrkan. Sedan, efter att ha tagit emot sin mästare eller arts i , och medan han fortfarande var villig att fullfölja sin fars dröm för honom att gå in i juridik, började han bli melankolisk, en bästa vän dog; två av hans bröder dog av pesten och mycket ledsna.


Den 2 juli, när han var på väg tillbaka till college i Erfurt, mötte han ett åskväder som nämnts tidigare i tidningen och när blixten slog ner i marken nära honom greps han av ett allvarligt, vissa säger konvulsivt, skräcktillstånd. Luther påstår sig ha ropat i det ögonblicket: "Hjälp mig, St. Jag vill bli munk. Verk som citeras Erikson, Erik H. Ung man Luther: En studie i psykoanalys och historia. Sharkey, Wendy. Hämtad 25 okt. Kognitiv beteendeterapi är en mer aktuell teori än klassisk psykoterapi. Denna teori är baserad på sinnets reaktion på yttre stimuli, och hur detta internaliseras. Den kognitiva reaktionen på stimuli visar sig sedan som beteende. När beteendet blir extremt eller destruktivt är det oacceptabelt och terapi blir nödvändig.


Terapi fokuserar på att hitta de stimuli som ursprungligen orsakade beteendet. Ungefär som klientcentrerad terapi ligger ansvaret för läkning hos klienten. Terapeutens roll är bara att vägleda klienten mot målbeteendet. Ett av sätten att göra detta på är att ge klienten gradvisa beteendemodifieringsövningar tills målbeteendet nås. Det undermedvetnas roll är baserad på vanebildande kognitiva aktiviteter. Ständiga yttre stimuli kommer till exempel att bilda vanor. Goda vanor kan skapas med hjälp av gradvis kognitiv beteendeterapi. Min tendens är att föredra den kognitiva beteendeteorin.


Humanismen intar ståndpunkten att det mänskliga intellektet är tillräckligt för att härleda moraliska principer och att alla människor har samma naturliga rätt till värdighet och personlig autonomi. Det humanistiska perspektivet avvisar inte absolut de underliggande principerna för psykoanalytisk teori, utan fokuserar mer på medveten självreflektion än på något antagande om att rötterna till allt mänskligt beteende nödvändigtvis är en funktion av undertryckta trauman, sexuella drifter och olösta psykologiska konflikter. Humanismen avvisar också antropocentrism genom att den inte anser att mänskligt liv är annorlunda till sin natur från andra biologiska livsformer, utan bara olika i grad av utveckling och komplexitet. Existentialism: Existentialism avvisar många av samma begrepp som humanism i sfären av religiösa eller övernaturliga källor till mänsklig moral.


Medan humanister börjar med ett antagande om att människor till sin natur är goda och att välståndet i mänskliga samhällen nödvändigtvis är bra, erkänner existentialismen ingen... Grå med ett sätt att tillgodose behoven hos deras Ids och deras Superegos. Deras Superegos införde de samhälleliga begränsningarna för sexuella relationer, vilket skulle driva både Lee och Mr. Grå för att ingå monogama sexuella relationer. Deras Ids drev Lee och Mr. Grå att söka omedelbar tillfredsställelse av sina aggressiva drifter genom sexuellt beteende. Genom att ingå en relation med varandra som gör att de kan uppfylla båda behoven, kan Lee och Mr.


Grå tillåter deras egon att förena behoven hos deras Ids och Superegos. Vidare tar sekreteraren upp frågan om sexualitet och lyfter fram det intima förhållandet mellan sexualitet och aggression. Det ovanliga med sekreteraren är att det visar att en relation som kan ses som avvikande faktiskt var till hjälp för båda medlemmarna i relationen. Innan de blev involverade med varandra, Lee och Mr. Grå är båda i ganska dålig form. Lee var... Labor ehavioral terapi vs. Freuds psykoanalys Fantastiska framsteg har gjorts i behandlingen av psykisk ohälsa under årens lopp Merck. En förståelse för vad som orsakar vissa psykiska störningar har resulterat i en större sofistikering av att anpassa behandlingen till den underliggande grunden för specifika störningar.


Således kan många psykiska störningar nu behandlas nästan lika framgångsrikt som fysiska störningar. De flesta behandlingsmetoder för psykiska störningar kategoriseras antingen som somatisk eller psykoterapeutisk Merck, somatiska behandlingar inkluderar läkemedelsterapi och elektrokonvulsiv terapi. Psykoterapeutiska behandlingar inkluderar individuell, grupp- eller familje- och äktenskaplig psykoterapi; beteendeterapitekniker; och hypnoterapi. Det finns många andra också. Forskning visar att för allvarliga psykiska störningar är en behandlingsplan som involverar både droger och psykoterapi effektivare än någon av behandlingsmetoderna för sig.


Detta dokument kommer att diskutera två behandlingsmetoder - beteendeterapi och psykoanalys - i ett försök att... Bibliografi American Psychoanalytic Association Om psykoanalys. Beystehner, K. Psykoanalys: Freuds revolutionära inställning till mänsklig personlighet. Northwestern University. Guterman, J. Juli Gör mental hälsorådgivning: En socialkonstruktionistisk revision. Journal of Mental Health Counseling. American Mental Health Counselors Association. Individuella terapier. Filosofi Om Freud i sin Psychoanalysis Theory tror att varje person - från spädbarnsåldern - förtrycker impulser eller begär, som dess föräldrar avvisar - och stänger dessa oönskade impulser ute i det omedvetna. Det är vad han kallar förträngda tankar.


Han föreslår att, eftersom denna process sker under hela livet, växer barnet till vuxen ålder och gör saker utifrån kommandot från de undertryckta impulserna och önskningarna i det omedvetna. Han drar slutsatsen att det enda sättet som en person med överväldigande förträngt material kan botas är att en expertterapeut får tillgång till sitt omedvetna och föra detta förträngda material till sin medvetna medvetenhet. Och eftersom det inte är medvetet, och därför inte ligger inom personens medvetna kontroll, kan han inte vara ansvarig för vad han gör från sitt omedvetnas oemotståndliga kommando. Detta gör Freud till en determinist genom att han tror att den mänskliga naturen, snarare än förnuftet, bestämmer...


Bibliografi Lavine, Thelma Z. Från Sokrates till Sartre: The Philosophic Quest. återutgåva. Bantam Books, Stevenson, Leslie. Sju teorier om den mänskliga naturen. New York: Oxford University Press, andra upplagan, Det betyder också att människor inte har fri vilja nödvändigtvis för att behaviorismen tror att känslor och tankar inte får människor att bete sig på vissa sätt. Klassisk konditionering kan bäst förstås av exemplet med Pavlovs hundar. Pavlovs hundar upptäcktes saliverande bara av ljudet av människorna med mat som kom snarare.


Med andra ord, de reagerade på en neutral stimulans. Operant konditionering, å andra sidan, handlar mer om belöning och straff Donaldson Operant konditionering fungerar för ibland belönas ämnet och ibland inte och detta har visat sig vara mycket framgångsrikt det mest framgångsrika, faktiskt i konditionering. Till exempel, om man ibland ger hundar mat från tallriken och ibland inte, kommer hunden att vara konditionerad att alltid vänta på maten eftersom han ibland får den. Termen "psykisk ohälsa" är en kulturellt bunden term. Vad anses vara en psykisk sjukdom i... Referenser American Psychiatric Association. Diagnostisk och Statisiskt Manual av Mentalsjukdomar. Donaldson, J. Åh, bete dig! Dogwise Publishing. Mitchell, S. Freud och bortom: En historia av modern psykoanalytisk tanke.


Grundläggande böcker. Piaget, J. Intelligensens psykologi. slangterm för psykoanalys i populärkulturen är 'samtalterapi'. Men olika andra former av psykologisk rådgivning har utvecklats och utvecklats sedan psykoanalys skapades i Wien, Österrike. Det har blivit erkänt att människor inte bara är sinnen kopplade till kroppar, utan att behandlingen av kroppen påverkar sinnet och vice versa. Det kanske mest kända exemplet på Freuds beslut att sinnet var en isolerad varelse var hans insisterande på att kvinnor som påstod sexuella övergrepp i händerna på manliga släktingar bara uttryckte kvinnliga fantasier om sexuellt engagemang med sina angripare snarare än att berätta om faktiska episoder.


Nu, svårigheten att läka kroppen och sinnet som har... Verk Citerad Brown, Molly Young. The Unfolding Self: Psykosyntes och rådgivning. New York: Psychosynthesis Press, Levy, Fran J. Dance Movement Therapy: A Healing Art. New York: American Alliance for Health, Introduktion Psykoanalys, behaviorism och humanistisk, transpersonell och existentiell HTE-psykologi är de tre primära rörelserna i studiet av den mänskliga upplevelsen. Var och en av dessa rörelser använder olika forskningsmetoder och epistemologier, och var och en fokuserar på olika aspekter av den mänskliga upplevelsen. Dessutom presenterar var och en av dessa rörelser unika terapeutiska interventioner och mål inom psykologiområdet.


Eftersom var och en har bidragit enormt till samhällsvetenskaperna, kan psykoanalys, behaviorism och humanistisk psykologi också integreras för en rikare förståelse av mänskligt medvetande och det mänskliga tillståndet. Historisk kontext och motivering Även om undersökningar av den mänskliga erfarenheten kan spåras genom disciplinerna filosofi och religion, började de första vetenskapliga, empiriska studierna av människans natur och beteende mer samordnat under artonhundratalet. William Wundt öppnade det första riktiga laboratoriet dedikerat enbart till psykologi... Psykoanalytisk modell diskuterar grunderna och komponenterna i psykoanalysen Människor i dag är bekanta med psykoanalysen efter dess breda avvisande såväl som adulation i flera år.


Paradoxalt nog skilde den framgång som uppnåddes under det 5:e decenniet, särskilt i Europa, den från dess kärnprinciper. Det spreds brett men inte på grund av uppmärksamheten för dess terapimetoder. Man kan säga att terapin kom i skymundan på grund av dess tillämpning inom andra områden. Psykoanalys används inom sociologi, litteratur, antropologi, mytologi, religion och etnologi. Psykoanalys tillämpas gemensamt inom tre områden: som ett sätt att undersöka sinnet, särskilt det omedvetna; en neurosterapi som är inspirerad av metoden ovan; som en självständig disciplin som bygger på kunskap från tillämpningen av undersökningsmetoder såväl som kliniska erfarenheter.


Psykoanalytisk vetenskap lyfts fram av Freud i hans studie Totem and Taboo där han dyker in i antropologiska och... Bibliografi Abend, S. Arlow, J. Grossman, W. Freud och Horney: A Study of Psychoanalytic Models via Analysis of a Controversy[. Den analytiska pressen. pdf Psykoanalys i teori och praktik. Psykoanalytisk teorimetod Det första steget för att fastställa målen för all rådgivning är att avgöra om individen behöver rådgivning eller andra former av interventioner och i denna fallstudie är det uppenbart att den årige klienten vars ursprung är Guatemala behöver rådgivning. Det finns flera mål som ska uppnås under rådgivningssessionen, ett av dem är att förbättra den nyblivna mammans coping-förmåga med en ettårig son som precis förlorat sitt jobb som lånehandläggare, såväl som coping. med det nya livet i USA.


Interventionen som kommer att användas här är att stärka banden mellan modern och sonen genom att utforma ett schema för aktiviteter som kommer att göra det sociala livet för de två mer interaktivt och beroende av varandra. Detta ömsesidiga beroende kommer få mamman att utveckla nära band som hon inte skulle vilja se sonen lida ... Referenser Hongu Nobuko et. al, Beteendeförändringsstrategier för framgångsrik långsiktig viktminskning: Fokusering på kost och fysisk aktivitet, inte viktminskning. php Institute of Contemporary Psychoanalysis, Contemporary Psychoanalysis. Mourning and Melankolia, "psykoanalysens fader" mediterade över hur det mänskliga psyket hanterar förlust. Medan melankoli och sorg delar många av samma ytegenskaper, är de två väldigt olika.


Sorg," skrev han, "är regelbundet reaktionen på förlusten av en älskad person. Om något stör sorgen kan resultatet vara skadligt. Melankoli, å andra sidan, identifieras av Freud som en patologisk sjukdom, som beror på en oförmåga att återhämta sig från en förlust och återgå till normalitet. Därför beter sig "melankolikomplexet som ett öppet sår", ett sår som inte kommer att läka. Douglas Crimp, en konstkritiker, använde Freuds essä för att främja AIDS-aktivism. I , skrev Crimp och sin egen uppsats, med titeln "Mourning and Militancy", vilket antydde... Bibliografi Freuds samlade papper. Crimp, Douglas. Archer, John. Sorgens natur.


Psykoanalys Den inledande fasen av dynamisk psykoterapi hjälper terapeuten att förstå varför patienten söker behandling; vilken typ av triggers till nuvarande problem finns; och hus orolig patienten är vad gäller både fysisk och psykisk hälsa text sid. Yalom tillåter flera sessioner med introduktionsterapi, även i enlighet med den psykodynamiska modellen. I denna introduktionsfas får terapeuten en uppfattning om vilka behandlingsalternativ som ska presenteras och hur man ska gå tillväga. Yalom bestämmer också behandlingens frekvens i den inledande fastexten sid. Kärnan som relationen mellan Yalom och Carlos exemplifierar psykodynamisk terapi är i samband med överföringsneurosen, som intensifieras i terapi.


Emellertid genomarbetas överföring som en central del av den terapeutiska processen. I fallet med Carlos exemplifieras neurotisk överföring tydligast på sättet... Yalom, jag. New York: Grundläggande, när människor går igenom stadierna av psykosocial utveckling, kan de bli fixerade på grund av undertryckta önskningar. Eftersom alla begär drivs av libido, enligt Freud, kan vilken fixering som helst bli en sexuell fixering. Att vara fixerad vid det orala stadiet skulle alltså teoretiskt predisponera en att ha någon typ av oral fetisch. Onormalt sexuellt beteende kan spåras till fixering eller stagnation, en neuros som beror på en tidigare svårighet i ett av utvecklingsstadierna. Därför håller jag inte nödvändigtvis med om detaljerna i teorin.


Detta avslöjar västerlandets och pionjärkulturens mer frigjorda ideal. Först föreställer sig Alexandra att hon "blir lyft och lätt buren av någon mycket stark. Han var med henne en lång stund denna gång och bar henne mycket långt, och i hans famn kände hon sig fri från smärta. Hon är på väg att underordnas av den eteriska älskaren. Mannen är nu beslöjad, hans "ansikte var täckt. Works Cited Brown, Dee Alexander. The Gentle Tamers: Women of the Old Wild West. University of Nebraska Press, Cather, Willa. O pionjärer! htm The Chronicle, San Francisco. html Jameson, Elizabeth. Mångfald och psykologi Det fanns två stora utvecklingar som påverkade psykologiområdet och professionernas syn på mångkulturell kompetens, vilket i Knapp och VandeCreek sa om dessa nya riktlinjer att de uttrycker ett behov av större lyhördhet när det gäller språkliga och kulturella minoriteter.


Utvecklingen av den nya etiska koden och APA:s positionering påstods vara ett svar på ett efterlängtat erkännande av behovet av... Bibliografi American Psychological Association riktlinjer för mångkulturell utbildning, träning, forskning, praktik och organisatorisk förändring för psykolog. American Psychologist, 58 5 , Barbour, I. När vetenskap möter religion: Fiender, främlingar, partners? San Francisco: Harper. Blumenthal, A. En Wundt-primer: Medvetandets funktionsegenskaper. Anna Freud: psykoanalytiker och pionjär Anna Freud anses vara en pionjär inom utvecklingen av barnpsykoanalys.


Hennes arbete fokuserade på hur egot fungerar för att avvärja ångest och smärtsamma idéer, impulser och känslor. Många krediterar henne som en av de primära ego-psykoanalytikerna som klev "utanför blocket" och levererade ett nytt och nytt perspektiv på personlighetens psykologi. Bland hennes mer minnesvärda verk inkluderade "The Ego and the Mechanisms of Defence" som utmanar traditionell psykoanalytisk tanke. Hennes bidrag är främst inom barnterapins område. Biografisk skiss Anna Freud, en österrikisk-brittisk psykoanalytiker, var den yngsta dottern till Sigmund Freud och hans fru Martha Wesley. Hon är mest känd för sitt arbete med barn.


Freud föddes i Wien i , och arbetade först som... Referenser: Freud Museum. htm Boeree, C. Terapeutiska gemenskaper är viktiga och värdefulla verktyg, men absolut inte för alla patienter. Ofta består samhället av en viss avdelning eller enhet på sjukhuset, snarare än hela anläggningen. Det är uppenbart att vissa patienter, som de som lider av allvarliga försvagande sjukdomar som demens eller svår schizofreni kanske inte fysiskt eller mentalt kan existera i en sådan anläggning. Men för andra som har specifika problem eller hälsoproblem och som är i anläggningen och hoppas på ett botemedel, kan gemenskapskonceptet hjälpa dem att bli säkrare på sig själva, mer kapabla att fungera utanför anläggningen och ge dem förtroende för sitt beslut -skapande förmågor.


Ofta beskriver den här termen personer som befinner sig på en anläggning för missbruk, men den kan också relatera till andra sjukdomar och behandlingsinrättningar. Vissa av dessa grupper är alla gruppbaserade, medan andra kombinerar individuell rådgivning och terapi med gruppaktiviteter. Den huvudsakliga…. Referenser Butler, Gillian och Freda McManus. Psykologi: En mycket kort introduktion. Oxford: Oxford University Press, Smith, David L. Närmar sig psykoanalys: en introduktionskurs. London: Karnac Books, Män hade också social status som kvinnor inte hade, vilket möjliggjorde bevarandet av ett patriarkalt samhälle. Genom att tillämpa freudiansk psykoanalys och feministisk teori kommer jag att analysera personligheten hos den oberoende, starka, risktagande och smarta Alexandra ergson i Willa Cathers O Pioneer!


Som Smith påpekar i Freuds Philosophy of the Unconscious, ger den psykoanalytiska modellen insikt i de underliggande psykiska krafterna som främjar personlig och kollektiv förändring. När det gäller en sällsynt kvinna som Alexandra ergson, tar psykoanalysen hänsyn till huvudpersonens familjebakgrund och spårar hennes egoutveckling under hela hennes livstid med början i barndomen. Betydelsen av min forskning är att den studerar möjligheten för kvinnors framgång i livet under vissa omständigheter och motbevisar den förlegade åsikten som antyder... Genom att tillämpa freudiansk psykoanalys och feministisk teori kommer jag att analysera personligheten hos den oberoende, starka, risktagande och smarta Alexandra Bergson i Willa Cathers O Pioneer!


När det gäller en sällsynt kvinna som Alexandra Bergson tar psykoanalysen hänsyn till huvudpersonens familjebakgrund och spårar hennes egoutveckling under hela hennes livstid, med början i barndomen. Betydelsen av min forskning är att den studerar möjligheten till kvinnlig framgång i livet under vissa omständigheter och motbevisar den förlegade åsikten som antyder att ledarskapet är en mansspecifik egenskap. Cather skapar en öppet politisk roman med O Pioneer! Som hennes huvudperson på egen hand bevisar att kvinnor kan vara helt självbestämda och självförsörjande. Detta skulle ha varit en revolutionerande syn när Cather först publicerade sin roman. Romanen O Pioneer! Av Willa Cather, en av de största amerikanska kvinnliga författarna, är en bra illustration för frontierlitteraturen i allmänhet, oavsett dess politiska syn på kön.


Emellertid skiljer sig Cather från sin samtid och andra författare i vilda västerngenren genom att betona den andra hälften av mänskligheten: den hälften som vanligtvis är utesluten från både historia och litteratur. Cather åstadkommer vad Robinson kommenterar i "Treason Our Text", en feministisk utmaning mot den accepterade och etablerade litterära kanonen. Den etablerade litteraturkanonen som sprids av den vanliga akademin är en bestämt och otryggt patriarkal sådan; det vill säga fram till den andra vågen av feminism Robinson. Det är därför viktigt att uppskatta Cathers roman inom hennes eget historiska sammanhang, vilket gör O Pioneer!


verkligen revolutionerande. Cather, även om hon verkligen inte är den första eller enda kvinnliga amerikanska romanförfattaren, utökar den amerikanska litteraturens kanon genom att ta upp de sociala, politiska och ekonomiska världsbilderna från ett mer globalt och inkluderande perspektiv, ett som tar hänsyn till hälften av mänsklighetens liv. Patriarkal litteratur begränsar sig till att konstruera kvinnor utifrån stereotyper och projektioner av feminina ideal och mystik; Cather berättar helt enkelt som om det är Duby, Perrot och Pantel. Romanhjältinnan förkroppsligar alla feminina karaktärer som bortser från det komplexa amerikanska västern under tiden som romanen skrevs. Berättelserna avslöjar de svårigheter som kvinnor upplever. Sorg Freuds teori om sorg och sorg Grade Kurs Id, Ego and the Superego eller det medvetna och det omedvetna är några av termerna som är välkända av nästan varje individ.


Dessa ord pekar inte bara på psykologiområdet utan också på mannen som myntade dem och föreslog en ny värld av teorier bakom var och en av dem; Sigmund Freud. Han är känd för att vara far till psykoanalysen och teknikerna för hypnos, drömtolkning och fri association som han har använt för att framgångsrikt behandla sina patienter. Psykologi är tom utan Freud. Detta är inte bara på grund av teorierna som han föreslog utan också på grund av hans anhängare och de som utökade hans grundläggande koncept med en ny touch. Freud i alla sina teorier talar om att det förflutna påverkar nuet. Med andra ord, det omedvetna som är det dolda... Maktens psykiska liv: Teorier i subjekt. Stanford: Stanford University Press. Freud, S. Om narcissism: En introduktion.


standard utgåva. Sorg och melankoli. Standardutgåva -- Freud, S. Egot och id. Standard Edition -- Winnicotts kliniska erfarenheter i denna egenskap gav honom så småningom råvarorna "från vilka han sedan byggde sina psykoanalytiska teorier" Donald Woods Winnicott Winnicotts influenser och utmaningar Winnicotts teorier och metod var långt ifrån obestridda av hans professionella kamrater, men inklusive flera kända europeiska barnpsykoanalytiker som först hade immigrerat till London under krigsåren. Bland hans främsta utmanare och stora professionella konkurrenter under den perioden var sådana som Melanie Klein och Anna Freud: barnanalytikern Melanie Klein, flyttade till London och fick snart många följare: Winnicott hade ytterligare analys med en av dem, Joan iviere.


Kleinianernas tro på den avgörande betydelsen, för psykisk hälsa, av det första året av ett barns liv, delades av Winnicott. Men denna uppfattning skilde sig något från den hos Freud och hans dotter Anna, som själv är barnanalytiker! som båda kom till London i , flyktingar från... Referenser Casement, P. Om att lära av patienten. Goldman, D. Winnicotts spegelroll av mamma och familj i barns utveckling. Kommentar till artikeln i Winnicott. Hämtade dec. Rodman, F. Den spontana gesten: utvalda bokstäver i D. Många andra psykoanalytiker, mestadels män som var flera år äldre, uppvaktade henne, den mest anmärkningsvärda av dem var Ernest Jones, den brittiske analytikern som är mest ihågkommen för att vara Sigmund Freuds biograf.


Den spirande romansen mellan den nittonåriga Anna och Jones kvävdes dock i knoppen av Freuds misstänksamhet och fientlighet mot Jones intresse för sin dotter. Gardner och Stevens, hennes stora bidrag Anna Freuds bidrag inom 1900-talets psykiatri och psykoanalys är kanske andra, kanske bara efter hennes fars. Hennes geniala karaktär förutom kvaliteten på hennes arbete gjorde henne populär bland sina kollegor trots hennes professionella skillnader med psykoanalytiker som Melanie Klein. Fine Anna Freud började sina författarskap med att översätta sin fars verk till engelska och hjälpte honom att formulera sina nuvarande verk. Hon hade dock för mycket intellekt för att förbli under sin berömda fars skugga hela sin...


Referens "Anna Freud. Kvinnors intellektuella bidrag till studiet av sinne och samhälle. html Boeree, Dr. html Gardner, S. Red Vienna and the Golden Age of Psychology, New York: Paraeger Publishers. Freud Museum. Filosofi Sigmund Freud räknar upp att det mänskliga psyket består av det omedvetna id, egot som är delvis medvetet och delvis omedvetet, och överjaget också delvis medvetet och delvis omedvetet. Till en början har en nyfödd bara ett id, som består av blinddrivningar som söker tillfredsställelse. På några månader utvecklas egot när det nyfödda upplever motstånd och frustration av sina drifter från omvärlden: det inser att det är skilt från den yttre världen och utvecklar en självkänsla.


Överjaget kommer att utvecklas senare, när det har internaliserat sina föräldrars regler, förbud och ideal. Under tiden är egot spädbarnets struktur som relaterar till omvärlden utifrån verklighetsprincipen, varvid det utvecklande barnet lär sig att väga sina val efter konsekvenserna. Detta gör den samtidigt som den strävar efter eller uppfyller den medfödda nöjesprincipen, varvid den... Mead och Freud En av de mest grundläggande frågorna för psykologifältet - faktiskt av allt mänskligt sökande efter kunskap - är hur det kommer sig att vi blir som vi är. Vad är det som gör oss till människor? Och i vilken utsträckning delas den mänskliga naturen och i vilken utsträckning är vi alla unika? Två av de grundande forskarna inom disciplinen psykologi - Sigmund Freud och George Herbert Mead - skapade båda modeller för att förklara hur grundläggande och utan tvekan universella mänskliga psykiska strukturer utvecklades.


Deras modeller motbevisar inte varandra helt, men de föreslår tydligt olika inre färdplaner för det mänskliga psyket såväl som väldigt olika vägar genom vilka psykiska kärnstrukturer utvecklas. Vi kan börja med att undersöka Meads modell, som var en interaktionistisk modell. Interaktionism var en av de viktigaste utvecklingarna inom psykologisk såväl som pedagogisk... Referenser Freud, S. Inledande föreläsningar om psykoanalys. New York: Liveright. Nya inledande föreläsningar om psykoanalys. Mead, G. Sinnet, jaget och samhället. Chicago: University of Chicago. Strauss, red. Om socialpsykologi. Melankoli satt i, eftersom saknaden jag kände blev mindre och mindre relaterad till min kropp. Jag började uppvakta döden först symboliskt och sedan bokstavligt. Freud skulle ha noterat närvaron av dödsönskan förutom att beskriva symptomen på "melankoli" eller depression.


Symtom inkluderar "en djupt smärtsam nedstämdhet, upphörande av intresset för omvärlden, förlust av förmågan att älska, hämning av all aktivitet", såväl som självförakt Freud, s. Symptomen på depression är hud till symtomen på att sörja förlusten av en älskad, med den viktigaste skillnaden är att i sörjan är orsaken till förtvivlan tydligare och inom det medvetna området. Det enda sättet att upptäcka orsaken till melankoli är att utforska det omedvetna riket. Min nedstigning till ett mörkt sinnestillstånd liknar berättelserna om Eurydike och Persefone som båda längtade efter att förbli nedsänkta... Referenser Downing, C. Ser tillbaka på Orpheus. Kapitel New York: Universe, Downing, C. Resor till underjorden. Kapitel 13 Gleanings. New York: Universum, Freud, S.


Jung, C. Konfrontation med det omedvetna. Kapitel 6. Minnen Drömmar, reflektioner. revos säger vidare, "...En persons identitet formas genom en serie personliga upplevelser, som speglar hur individen uppfattas av både honom eller henne själv och omvärlden - det fenomenologiska fältet. Individer har också upplevelser som de är omedvetna om och det fenomenologiska fältet innehåller både medvetna och omedvetna uppfattningar. Begreppet jag är, enligt Rogers, dock i första hand medvetet. De viktigaste bestämningsfaktorerna för beteende är de som är medvetna eller kan bli medvetna. Roger hävdar att en definition av jaget som inkluderar en referens till det omedvetna som hos Freud inte kan studeras objektivt eftersom det inte kan vara direkt känt.


Hans mål, till skillnad från Freud, var att tillåta mänskligheten att återvända, istället för att alienera individer genom att placera dem i kategorier... Prevos, P. Dolda personligheter enligt Freud och Rogers. Hämtad 29 september,. Ansbacher, Corey, Phillips och Schultz. Freuds styrkor och svagheter. Hämtad 30 september,. Detta innebär att andra aspekter som kan påverka individens humör såsom: en kemisk obalans förbises. Det är då risken ökar för att någon form av feldiagnostik ska äga rum.


Som ett resultat kommer styrkorna i denna teori att ge alla en grundläggande bakgrund. Det kan dock inte tillämpas på alla situationer som involverar patienter. Istället kommer bara utvalda element att ge en bättre förståelse för mänskligt beteende. ider, , pp. Viljan att gå bort från smärta och till njutning. Detta sker genom att känna positiva känslor som kärlek och sällskap. Under en klinisk miljö kan detta hjälpa till att förklara mänskliga känslor och beteenden från en viss grundläggande synvinkel. Det är då terapeuter kan... Referenser Engler, B. Personlighetsteorier. Boston, MA: Houghton Mifflin. Psykoanalysens ursprung och utveckling. Sioux Falls, SD: Nu Vision Publications.


Greene, R. Human Behaviour Theory. New Brunswick, NJ: Aldine Transaction. Rider, E. Livslängd Mänsklig utveckling. Belmont, CA: Wadsworth Learning. Psykodynamisk tillvägagångssätt eller paradigm Det psykodynamiska tillvägagångssättet innehåller teorier och metoder som har sitt ursprung i Freud och utökats av hans anhängare. Freuds ursprungliga tillvägagångssätt kallades psykoanalys; som kan betraktas både som en teori och en terapimetod. Den psykodynamiska metoden bygger på det inflytande som interna processer och tidigare erfarenheter har för att bestämma en persons personlighet. Dessa teoretiker tror att beteendet drivs av individens omedvetna drifter, inte nödvändigtvis rationell tanke.


En intuitiv illustration av detta kan hittas i det samtida marknadsföringsområdet. Reklam tilltalar sällan den rationella sidan av konsumenterna genom att erbjuda information om produkter; istället riktar de sig mot individers känslomässiga behov och önskemål. Samuel, Freuds teorier utvecklade från interaktioner med hans patienter under behandlingssessioner. Dessa interaktioner fick Freud att tro att vuxens beteende drivs av instinktuella impulser och önskningar som har sitt ursprung i deras barndom. Mest av…. Verk som citeras Boag, S. Förtryck, förtryck och medveten medvetenhet. Psykoanalytisk psykologi, Samuel, L.


Freud på Madison Avenue: Motivationsforskning och subliminal reklam i Amerika. Philadelphia: University of Pennsylvania Press. Taylor, E. The Mystery of Personality: A History of Psychodynamic Theories. New York: Springer. Sublimering hänvisar till denna kanalisering av emotionell intensitet till kreativt arbete: att omvandla grundläggande psykologiska eller sexuella drifter till sublima uppenbarelser. Det kollektiva omedvetna är en term som oftast förknippas med Carl Jungs verk, en elev till Freuds. Jung ansåg att det finns en stor databas över mänskligt tänkande som alla människor har tillgång till.


Tanken att det inte finns "inget nytt under solen" speglar den utbredda tron ​​på ett kollektivt omedvetet. Vanliga drömmar, delade bilder och likheter mellan världsreligioner är förlängningar av det kollektiva omedvetna. Det kollektiva omedvetna fungerar också som en källa av bilder, tankar, ljud och idéer som konstnärer, musiker och kreativa tänkare hämtar från under den kreativa processen. Arketyper är i själva verket en del av det kollektiva omedvetna. Universella symboler eller proto-idéer som "mamma" eller "far" är arketypiska. Arketyper är vad Platon kallade formerna. Jung fördjupade teorin... Referenser Nash, J.

No comments:

Post a Comment